BootsmanAffichePremiere

BootsmanDef

Eigen materiaal

 

Bootsman

In ‘Bootsman’ vertelt Ivan Pecnik het aangrijpende verhaal vol spanning en humor over zijn eigen grootvader, Frans Lissens. Als kind bewonderde hij de imposante en zwijgzame ‘Bompa’. Hij vond een spannend krantenartikel uit WO II waarin Frans Lissens een cruciale rol speelde en er was een familieverhaal vol vraagtekens en geheimzinnigheid. Jaren later was een bezoek aan het Mechels Museum voor Deportatie en Verzet in de Dossinkazerne het begin van een intrigerende zoektocht die een opmerkelijke levensloop aan het licht bracht.

Bompa Bootsman werd in Boom geboren in 1905, maakte als kind WO I mee, werkte in de binnenscheepvaart, werd in WO II verzetsheld, spion, krijgsgevangene van de Gestapo, ontsnapte via Frankrijk, Spanje en Portugal naar Engeland en keerde op D-Day in de eerste linie (op een mijnenveger) terug naar het vasteland! In de jaren ’50 en ’60 voer hij op de lange omvaart de wereld rond.

De vertelling wordt muzikaal doorspekt met de beste R&B, jazz en blues van de vorige eeuw, van ingetogen ballads zoals ‘My Funny Valentine’ (Chet Baker) tot uitbundige dansmuziek ‘Oh what a Beautiful Morning’ (Count Basie en Ray Charles) en zelfgeschreven nummers. Ivan Pecnik vertelt en zingt, de ‘Bootsman Blaast Band’ speelt de zeilen van de mast!

Voorstellingen van januari 2014 tot januari 2016

IN DE MEDIA…..

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20130726_00672044

http://www.mediawatchers.be/nl/4/66448/Podi-Art-Bootsman-te-zien-in-CC-De-Nova-te-Wetteren